Acord la Copenhaga privind limitarea incalzirii planetei cu pana la 2 grade

Copenhaga: succes, un pas corect in directia buna sau esec total? Sunt cele 3 moduri in care este privit summitul special ONU pe tema schimbarilor climatice, incheiat sambata la Copenhaga.acord Copenhaga

Dupa un maraton de negocieri de 31 de ore si cu sesiunea finala amanata cu peste 12 ore peste ora stabilita, liderii lumii au ajuns la un acord.

Unul negociat in spatele usilor inchise si care nu aduce solutii reale, si semnat de o mica parte din tarile participante. Acordul de la Copenhaga nu are insa decat 3 pagini, si a fost aprobat de 26 de tari, desi la summit au participat 193.

Documentul fixeaza si crearea unui fond special pentru cele mai vulnerabile tari, care va ajunge pana la 100 de miliarde de dolari pe an pana in 2020. Fara sa spuna insa de unde vor veni banii sau ce se va face concret pentru a limita emisiile de gaze cu efect de sera. Chiar si liderii politici semnatari au reticente.

Oamenii obisnuiti, mai ales localnicii din capitala daneza se declara, in general, dezamagiti.

Conferinta ONU a “luat nota” de Acordul de la Copenhaga, fapt ce ii acorda un statut legal suficient pentru a-l face operational.

Sursa: Stirile PRO TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente