Arad: Actiune de plantare de pomi in comuna Vinga

0
603
Norvegia ofera 22 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte in zona eco. Cum poti aplica si ce conditii trebuie indeplinite
Arad: Actiune de plantare de pomi in comuna Vinga

Un numar de 24 elevi de la Grupul scolar din comuna Vinga, judetul Arad, participa joi la o actiune organizata de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara de plantare a 50 de puieti de tei.

Aceasta actiune face parte din seria de activitati educative care au fost planificate in cadrul proiectului Elaborarea Masurilor de Management si Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului Natura 2000 „Hunedoara Timisana”.

Plantarile se vor realiza pe domeniul public pus la dispozitie de administratia publica locala, in afara ariei protejate, fara impact asupra obiectivelor de conservare ale sitului.

‘Activitatea debuteaza cu o scurta prezentare privind implementarea proiectului si o descriere a Sitului Natura 2000 ROSPA 0047 „Hunedoara Timisana”, urmata de actiunea de plantare a puieti de tei. La finalul actiunii, participantii vor fi rasplatiti cu materiale promotionale si de constientizare, realizate in cadrul proiectului’, a declarat Mihai Danut Cepeha, director executiv al ARPM Timisoara.

Potrivit acestuia, prin organizarea unor activitati specifice de ecologizare, ateliere de lucru, plantari, concursuri si drumetii, se vor forma tineri cu o altfel de perceptie despre atitudine, voluntariat si necesitatea protejarii mediului inconjurator.

Proiectul in valoare totala de 1.787.835 lei este finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu si cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, se desfasoara pe o perioada de 33 de luni, principalul obiectiv fiind conservarea biodiversitatii si a patrimoniului natural al sitului Natura 2000 „Hunedoara Timisana”, prin realizarea unei strategii de management durabil si realizarea infrastructurii suport pentru promovarea ariei protejate, cu implicarea si constientizarea factorului uman. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.