Actiune de amploare, in Bistrita-Nasaud: 1.500 de voluntari au plantat zece hectare de padure noua

Acțiune de amploare, în Bistrița-Năsăud: 1.500 de voluntari au plantat zece hectare de pădure nouă
Actiune de amploare, in Bistrita-Nasaud: 1.500 de voluntari au plantat zece hectare de padure noua
Actiune de amploare, in Bistrita-Nasaud: 1.500 de voluntari au plantat zece hectare de padure noua

1.500 de voluntari au participat la una dintre cele mai mari campanii de impadurire din tara. Actiunea a avut loc intr-o comuna din judetul Bistrita-Nasaud care este cunoscuta drept localitatea cu cea mai mica suprafata impadurita din Transilvania: doar 4%.
1.500 de voluntari au plantat, in mai putin de patru ore, zece hectare de padure noua. Nu a fost deloc usor, spun ei, pentru ca pamantul era plin de radacini.

„E foarte greu, ar merge mai bine daca nu ar fi atat de multe radacini, daca nu ar fi atatea ar merge mult mai bine si am face o traba mult mai buna”, a spus unul dintre voluntari.

Psihologi, ingineri, informaticieni sau elevi, cu totii si-au sacrificat o zi de weekend pentru un mediu mai curat si mai sanatos.

„Sa vezi ceva pozitiv in Romania, sa vezi ca se intampla ceva pozitiv eu locuiesc in Cardiff in Tara Galilor si cand am vazut chestia asta pe Facebook am zis nu pot sa ratez asa ceva”, a spus un alt voluntar.

Puietii au fost alesi de specialisti, in functie de zona in care sunt plantati si de compozitia pamantului, spun reprezentantii asociatiei non-guvernamentale care au organizat impadurirea.

„Pe ora studiile arata ca se taie trei hectare, 24 ore – 365 de zile. Daca noi am reusit in trei ore sa plantam zece hectare am plantat cam cat se taie in Romania cu 1500 de oameni”, a spus Alin Useriu, presedinte Tasuleasa Social.

„Facem anumite intretineri pana ce va reusi, cum ne place noua sa spunem, sa prinda aripi sa mearga padurea de altfel o si imprejmuim”, a declarat Vasile Codrea, primar Budesti Fanate.

Saptamana trecuta, 250 de voluntari au plantat 6.000 de puieti, in judetul Timis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *