Actiune de amploare pentru combaterea taierilor ilegale in Parcul Natural Lunca Muresului

0
395
Actiune pentru combaterea taierilor ilegale de paduri in judetul Iasi
Actiune pentru combaterea taierilor ilegale de paduri in judetul Iasi
Actiune de amploare pentru combaterea taierilor ilegale in Parcul Natural Lunca Muresului

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta Administratia Parcului Natural Lunca Muresului pe perioada de iarna este reprezentata de taierile ilegale de vegetatie lemnoasa. Hotii taie de regula arborii de pe malul raului Mures, aceste suprafete nefacand parte din fondul forestier national si, ca urmare, nefiind gestionate de un ocol silvic. Datorita faptului ca, in judetul Arad, colaborarea dintre administratia parcului si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arad este una foarte buna, cazurile de taieri ilegale au fost doar izolate si faptuitorii au fost sanctionati. O situatie aparte insa se intalneste pe suprafata ariei protejate din judetul Timis. Aici, lipsa altor suprafete impadurite care sa asigure lemn de foc pentru populatie, pune o presiune foarte mare pe vegetatia lemnoasa din apropierea raului Mures, din interiorul parcului. In acest sector, s-au semnalat si in aceasta iarna numeroase furturi.

O actiune de amploare care vizeaza prevenirea si combaterea fenomenului s-a desfasurat in perioada 23-25 ianuarie, a.c., in apropierea localitatilor Periam, Igris si Saravale. Pe langa Administratia Parcului Natural Lunca Muresului, au participat la actiune si Comisariatul Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) precum si Inspectoral de Jandarmi Judetean Timis. Actele de contraventie si infractiune vor fi intocmite dupa finalizarea inventarierii pagubelor, care va continua si in zilele urmatoare.

Vegetatia lemnoasa, indiferent de proprietatea terenului pe care este amplasata, sau de locatia acesteia, se supune regimului silvic si ca taierea ei reprezinta contraventie sau infractiune, in conformitate cu legislatia in vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.