Actiune de colectare a deseurilor provenind din echipamente electrice si electronice (DEEE) la Braila

0
376
Punerea integrală în aplicare a politicii UE în domeniul deşeurilor ar putea crea încă 400.000 de locuri de muncă
Actiune de colectare a deseurilor provenind din echipamente electrice si electronice (DEEE) la Braila

In cadrul primei campanii organizate anul acesta de compania Gremlin Computer, aproximativ 100,62 tone deseuri provenind din echipamente electrice si electronice (DEEE) au fost colectate de la locuitorii mai multor judete din tara. La Braila au fost colectate 30 de tone DEEE.

In prima sambata din luna aprilie, cu sprijinul Agentiei pentru Protectia Mediului Braila si a Primariei Municipiului, a avut loc o actiune ampla de debarasare a deseurilor electrice si electronice. Cu scopul de a combate efectele negative pe care pastrarea electricelor si electronicelor vechi in gospodarie le poate avea, compania Gremlin Computer a pus la dispozitia populatiei centre special amenajate pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

La nivelul judetului Braila au fost colectate 30 de tone DEEE, iar in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti populatia s-a debarasat de 40 de tone DEEE. In ceea ce priveste judetul Constanta, in municipiul Constanta si in celelalte 13 localitati participante la campanie au fost stranse 17 tone de aparatura electrica si electronica uzata. Nici galatenii nu s-au lasat mai prejos, astfel ca intr-o singura zi de campanie, au fost colectate 10 tone DEEE in judetul Galati. Cele 1620 de kilograme stranse la centrul de colectare din judetul Dambovita au completat cantitatea de 100,62 tone deseuri colectate de la populatie in cadrul campaniei de pe 7 aprilie.

Initiativa Gremlin Computer de a ajuta populatia sa se debaraseze de obiectele electrice si electronice vechi va fi reluata la inceputul lunii iulie, atunci cand va avea loc cea de-a doua campanie de anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.