Actiune pentru protejarea fondului forestier

0
448
Liber la defri??rile p?durilor din România
Liber la defrişările pădurilor din România
Actiune pentru protejarea fondului forestier

Peste 20.000 mc. de material lemnos, in valoare de aproape 5.000.000 de lei, au fost confiscati de politisti in urma unei actiuni coordonate de Directia de Ordine Publica – I.G.P.R., pe raza judetului Suceava.

In perioada 17 – 19 Septembrie a.c., Serviciul Protectia Fondului Forestier si Piscicol din cadrul Directiei de Ordine Publica – I.G.P.R. a coordonat o actiune, pe raza judetului Suceava, pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din paduri, dar si a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos.

La actiune, alaturi de politisti au participat specialisti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, comisari din cadrul Garzii Financiare Suceava si un specialist silvic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Pe parcursul celor trei zile au fost efectuate controale la societati comerciale care au obiect de activitate in acest domeniu, la un fond forestier precum si asupra mai multor vehicule si persoane.

In urma activitatilor desfasurate au fost depistate sapte infractiuni, doua prevazute de Legea 46/2008 Codul Silvic (taiere fara drept si sustragere de arbori), trei prevazute de Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si doua de Codul Penal (fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals).

De asemenea, echipele de control au aplicat 26 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 202.500 lei. Majoritatea dintre acestea (22) au fost la Legea 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, trei la H.G. nr.996/2008, pentru aprobarea normelor referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund si una la O.U.G. nr.195/2002R, privind circulatia pe drumurile publice.

Pentru neregulile constatate politistii au retinut un certificat de inmatriculare si doua placute de inmatriculare.

Totodata, au fost confiscati 20.126 mc. de material lemons, in valoare de aproape 5.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.