Actiuni ale politistilor pentru protejarea „aurului verde” in Dolj

0
764

Politistii doljeni impreuna cu jandarmi si reprezentanti ai Directiei Silvice Dolj au desfasurat mai multe actiuni pentru protejarea fondurilor forestiere, in cadrul carora s-au aplicat amenzi de peste 150.000 lei.

Potrivit IPJ Dolj, in perioada 7 iulie – 31 iulie 2015, pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor si protejarea fondurilor forestiere, politistii doljeni din cadrul structurilor de ordine publica si politie rutiera,  in colaborare cu reprezentantii I.T.R.S.V. Ramnicu Valcea si Directiei Silvice Dolj au organizat in judetul Dolj o ampla actiune pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniul exploatarii, transportului si comercializarii materialului lemnos precum si pentru combaterea ilegalitatilor in domeniul forestier.

In urma controalelor efectuate, la care au participat peste 140 de politisti si 20 de jandarmi, oamenii legii au constatat 16 fapte de natura penala, precum si 197 de abateri de natura contraventionala de la legislatia in vigoare, pentru sanctionarea carora s-au aplicat amenzi ce depasesc 151 000 lei. De asemenea, politistii doljeni au ridicat in vederea confiscarii peste 167 m.c. material lemnos in valoare de aproximativ 55 000 lei.

In cadrul controalelor efectuate de oamenii legii a fost identificat Florea M., de 48 de ani, din comuna Macesu de Jos, care a redus suprafata fondului forestier U.P. 1 Carna, prin amplasarea, fara drept, a doua constructii. Politistii au intocmit un dosar penal pe numele doljeanului in conformitate cu prevederile Codului Silvic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.