Actiuni de ecologizare ale elevilor din Tirgu Frumos

O buna educatie in ceea ce priveste starea mediului inconjurator trebuie, fara indoiala, sa fie una din preocuparile scolilor de pretutindeni.
Un exemplu de urmat in acest sens poate fi regasit la Scoala Garabet Ibraileanu din Tirgu Frumos, judetul Iasi, unde elevii si cadrele didactice se implica activ in conservarea unui mediu ambiant in comunitate. Desi noul an scolar este abia la inceput, elevii scolii au renuntat pentru moment la uniforma scolara si, impreuna cu dascalii lor, au colectat, in data de 25 septembrie – cu ocazia proiectului national „Let’s do it, Romania!”, cantitatile industriale de deseuri abandonate in zona „Adancata”.  

Impadurire pe Dealul Buznei

Aceasta activitate este departe insa de a fi o premiera pentru elevii acestei scoli, o serie de alte actiuni similare desfasurandu-se pe durata anului scolar precedent. Astfel, zona de agrement „Dealul Buznei” a fost si ea curatata de deseuri in cadrul proiectului Eco-scoala, la scurt timp dupa ce, in acelasi loc, elevii au participat la o actiune de impadurire in cadrul proiectului Citizen.
In anul scolar 2009-2010, Scoala Garabet Ibraileanu a gazduit Cercul metodic pentru invatamantul primar, tema dezbaterilor fiind educatia ecologica, o tema de actualitate pentru pedagogi si cu implicatii hotaratoare pentru viitor.     
Ziua Pamantului a fost si ea marcata corespunzator in data de 22 aprilie prin intermediul unor activitati menite sa atraga atentia asupra importantei conservarii resurselor naturale ale planetei, dintre care amintim: marsul steguletelor verzi, desene pe asflat precum si creatie de eseuri avand ca tema responsabilitatea in protectia mediului.    
Nu in ultimul rand, Ziua internationala a alimentatiei a fost sarbatorita in octombrie 2009, cu aceasta ocazie fiind organizata o expozitie de alimente ecologice. De asemenea, in diferite zone ale orasului, elevii au imartit pliante menite sa promoveze o alimentatie sanatoasa in randul cetatenilor.    
Colectare de deseuri in Adancata

Dupa cum se poate observa, atat in cadrul acestei scoli dar si in alte institutii, cadrele didactice isi asuma cu profesionalism menirea de educatori chiar si in afara orelor de program, in ciuda unor impedimentente de natura economica tot mai pronuntate si a unei atitudini dispretuitoare fata de acestea. Este un considerent de necontestat acela ca atitudinea viitoarelor generatii fata de mediul ce ne inconjoara depinde in buna masura de educatia primita in diferitele medii de viata. Mai multe despre activitatile Scolii Garabet Ibraileanu din Tg. Frumos pot fi gasite pe site-ul institutiei: ibraileanu2008.scoli.edu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *