Actiuni pentru protejarea „aurului verde” in Dolj

Actiuni pentru protejarea „aurului verde” in Dolj
Actiuni pentru protejarea „aurului verde” in Dolj

Timp de aproape o luna, politistii doljeni impreuna cu inspectorii silvici, au desfasurat o ampla actiune in tot judetul pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu material lemnos. Oamenii legii au verificat targurile, pietele, societatile comerciale de profil si au oprit in trafic autovehiculele care transportau lemne, fiind intocmite 21 de dosare penale pentru infractiuni la regimul silvic si aplicate amenzi de peste 75.000 lei. Peste 40 m.c. de material lemnos s-au confiscat in cadrul acestor activitati.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Dolj au anuntat ca, in perioada 20 februarie – 15 martie a.c., politistii doljeni din cadrul structurilor de ordine publica si politie rutiera, impreuna cu reprezentantii Comisariatului Teritorial Regim Silvic Ramnicu Valcea au organizat, in tot judetul, atat in mediul urban cat si in cel rural, o ampla actiune pentru verificarea legalitatii circulatiei materialului lemnos. In cadrul actiunii, la care au participat aproape 400 de politisti, au fost efectuate peste 300 de controale punctuale in piete, targuri sau paduri, fiind verificate si peste 700 de autovehicule in trafic. Totodata, oamenii legii au controlat si 300 de societati comerciale sau alti agenti economici care au ca obiect de activitate comercializarea materialului lemnos.

Astfel, pe parcursul acestor activitati, oamenii legii au constatat 27 de fapte cu caracter penal, dintre care 21 infractiuni la regimul silvic. In urma neregulilor constatate politistii au aplicat nu mai putin de 214 sanctiuni contraventionale, valoarea acestora ridicandu-se la 75 500 lei. In plus, oamenii legii au confiscat peste 40 m.c. material lemnos precum si 3 drujbe. Intre cei sanctionati de politisti a fost si Ion D., de 34 de ani, din Craiova, depistat in comuna Perisor in timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 2,4 m.c. cherestea, pentru care nu poseda documente de provenienta. Barbatul a fost sanctionat contraventional cu 2000 lei amenda, conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat Ocolului Sivic Perisor. In plus, politistii Sectiei 10 Politie Rurala Poiana Mare si Postului de Politie Desa l-au prins in flagrant pe Costica R., de 26 ani, din comuna Desa, care taiase si incarcase intr-un vehicul cu tractiune animala, 45 puieti de salcam din padurea apartinand cetatenilor din comuna Poiana Mare. „ Fapta s-a petrecut in luna februarie, iar in cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de taiere ilegala si sustragere de material lemnos, puietii de salcam fiind ridicati in vederea continuarii cercetarilor si restituirii persoanelor prejudiciate”, ne-a declarat subcomisar Alin Apostol, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, precizand ca asemenea activitati vor fi desfasurate si in perioada urmatoare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente