Premii de sute de mii de dolari pentru proiecte pe mediu

Premii de sute de mii de dolari pentru proiecte pe mediu
Premii de sute de mii de dolari pentru proiecte pe mediu
Premii de sute de mii de dolari pentru proiecte pe mediu

Persoanele fizice, intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile), organizatiile nonprofit, dar si liceele pot fi recunoscute pentru contributia lor la un mediu inconjurator durabil, dar si pentru contributia semnificativa in doua domenii: energie regenerabila si durabilitate. Pana pe 22 iunie este deschisa sesiunea de inscriere la cea de a 8-a editie a competitiei „Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic“, care isi va desemna castigatorii in 2016. Lansat de Guvernul Emiratelor Arabe Unite in anul 2008, „Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic“ are o viziune pentru un nou viitor energetic, un viitor in care lumea are acces la energie durabila, accesibila si la preturi rezonabile, care stimuleaza urmatoarea generatie de inovatori in domeniul energiei la nivel mondial.

Intr-un comunicat de presa trimis de Agentia pentru Protectia Mediului se arata ca „in data de 19 ianuarie 2015 (la cea de a 7-a editie), Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic a acordat recunoastere unui alt grup de castigatori, la urmatoarele categorii: Corporatii mari (un premiu de recunoastere); Intreprinderi Mici si Mijlocii (SME) – 1,5 mil $; Organizatii non-profit (NGO) – 1,5 mil $; Pentru intreaga activitate -500 000$; Categoria licee – cate 100 000$/liceu pentru fiecare din cele cinci continente: Africa, America, Asia, Europa si Oceania. La aceasta ultima editie, castigatorul categoriei Licee – regiunea Europa, a fost Colegiul «Petru Rares» din Piatra Neamt, cu un proiect de reducere a consumului de energie – transformarea vechii cladiri a Colegiului National «Petru Rares» intr-o constructie cu sisteme de reducere a consumului de energie clasica si a resurselor naturale”.

Informatii privind modul de inscriere si conditiile de participare, precum si alte detalii despre competitie pot fi obtinute pe site-ul http://www.zayedfutureenergyprize.com. De asemenea, pentru orice intrebari referitoare la procesul de inscriere si selectie a proiectelor se pot contacta organizatorii, la adresa de e-mal: [email protected] sau la telefon: +971 2 653 6012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *