Actiunile de combatere a taierilor ilegale din paduri incep sa aiba efecte in Satu Mare

Din agenda controalelor în p?duri
Actiunile de combatere a taierilor ilegale din paduri incep sa aiba efecte

Prefectul Eugeniu Avram s-a reintalnit, ieri, cu factorii implicati in reducerea taierilor ilegale de copaci din padurile de pe raza judetului Satu Mare.
Potrivit datelor prezentate de comisarul sef Constantin Talos, in calitate de inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie, in ultima perioada au fost organizate 27 de controale pe linia prevenirii si combaterii taierilor ilegale de copaci, fiind intocmite doua dosare penale pentru taierea ilegala si transportul de arbori si au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale de 4.000 lei pentru transportul de material lemnos fara forme legale, fiind confiscata toata cantitatea de 70 mc material lemnos, in valoare de 10.500 lei.

La randul sau, reprezentantul in Satu Mare al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare, Mircea Felician, a anuntat ca au fost verificate patru gatere si doi agenti economici ce comercializeaza material lemnos, fiind aplicate doua sanctiuni in valoare totala de 4.000 lei. De asemenea, sunt pe rol acum din partea institutiilor statului actiuni de verificare a modului in care se respecta legile de catre agentii economici care activeaza in domeniul comercializarii materialului lemnos.

Prefectul judetului a cerut intensificarea controalelor in perioada urmatoare pentru combaterea taierilor ilegale de brazi, echipe mixte formate din politisti- jandarmi- lucratori silvici vor patrula prin judet. Totodata, prefectul Eugeniu Avram a apreciat actiunile derulate de la ultima discutie pe tema taierilor ilegale din paduri insa considera ca trebuie manifestata si mai multa fermitate pentru ca toata lumea sa inteleaga ca “unde-i lege nu-i tocmeala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *