Acuzele americane alimenteaza adversarii centralei pe biomasa de la Oradea

0
291
Acuzele americane alimenteaza adversarii centralei pe biomasa de la Oradea
Acuzele americane alimenteaza adversarii centralei pe biomasa de la Oradea

Un oponent al centralei pe bio-masa de la Oradea, ii cere primarului Bolojan sa-si asume proiectul.
Orlando Balas si Anna Marossy sunt initiatorii campaniei de strangere de semnaturi impotriva proiectului centralei pe bio-masa de la Oradea. Acum, Balas considera ca proiectul similar de la Beius accelereaza defrisarile din zona.
„Referitor la cele declarate de domnul Radu Tirle pot confirma, la fel ca oricine calatoreste prin tara, ca romanii distrug padurea mai rau ca incendiile si ca orice daunatori. Aceste distrugeri nu afecteaza doar investitiile straine, cum este cea a americanilor de pe Valea Aleului, ci si viata si sanatatea noastra a tuturor.
Amploarea defrisarilor din Bihor si Romania in general e strigatoare la cer. Daca au ajuns americanii, care nu sunt poporul cel mai sensibil la probleme ecologice, sa se planga de defrisarile din Romania, inseamna ca stam foarte rau. Din pacate, populatia si autoritatile romane nu sunt interesate de aceasta problema sau sunt complice la devastarea padurilor.
In acest context, va dati seama ca si fabrica de curent pe tocatura de lemn pe care o firma austriaca vrea sa o deschida la Oradea va insemna dinamita pentru padurile Bihorului. Ma intreb daca domnul Ilie Bolojan este constient de gravitatea acestei situatii, daca ii pasa si daca isi asuma fara probleme de constiinta un astfel de risc pentru sanatatea celor pe care a jurat sa ii serveasca in calitate de primar”, ne-a declarat ieri prof. Orlando Balas. Potrivit acestuia, si in zona Valea lui Mihai va functiona o centrala pe bio-masa, insa pe porumb si plante energetice.
Bolojan, in stand-by
De notat ca mesajul trimis lui Ilie Bolojan de fostul sau consilier pe probleme de mediu vine in contextul in care primarul Oradiei i-a directionat pana acum pe ziaristi la viceprimarul Gheorghe Carp, principal artizan al dezbaterii publice pe tema centralei pe bio-masa. Insa duminica, edilul-sef ne-a raspuns solicitarii venite dinspre Orlando Balas.
„Nu pot sa comentez un proiect aflat doar in faza de studii si propuneri. Imi vor preciza pozitia cand va fi un proiect concret, cu clauze care sa ne asigure de buna-credinta investitorului. Momentan, ca primar trebuie sa ma preocupe in principal pretul si constanta agentului termic pentru oradeni. Si, sigur, centrala sa respecte normele de mediu, indiferent ce combustibil foloseste”, ne-a declarat duminica Ilie Bolojan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.