ADA elaboreaza o noua strategie privind protectia mediului in Republica Moldova

ADA elaboreaza o noua strategie privind protectia mediului in Moldova
ADA elaboreaza o noua strategie privind protectia mediului in Moldova

Agentia Austriaca de Dezvoltare (ADA) elaboreaza o noua strategie de tara pentru Republica Moldova, pentru perioada 2015-2020, iar o prioritate o reprezinta protectia mediului, a anuntat seful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnica a Austriei, Gerhard Schaumberger, in cadrul unei intrevederi cu ministrul mediului, Sergiu Palihovici, transmite IPN cu referire la un comunicat de presa remis de minister.

ADA intentioneaza sa-si aprofundeze cooperarea pe subiectul protectiei mediului, in special in ceea ce tine de mediul inconjurator si actiuni climatice – componente ale Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, si sa-si extinda portofoliul de proiecte de mediu in Moldova. Urmeaza lansarea unui nou proiect – „Suport in domeniul cadrului institutional din sectorul apa si sanitatie”, startul lui fiind preconizat pentru anul 2015, pentru o durata de 6-8 ani.

Colaborarea cu ADA reprezinta o oportunitate pentru Republica Moldova de a imbunatati prin sanitatie conditiile de viata ale cetatenilor, devenind mai vizibila si atractiva din punct de vedere investitional si turistic, a declarat ministrul Sergiu Palihovici.

Autoritatea publica centrala de mediu sustine intentia ADA de extindere a cooperarii pe subiectul protectiei mediului, in special suportul pentru minister in implementarea capitolelor din Acordul de Asociere cu UE. In context, a fost solicitata sustinerea ADA in efectuarea analizei institutionale in sectorul mediu pentru implementarea Strategiei de Mediu si Strategiei privind Adaptarea la Schimbarile Climatice.

Parteneriatul de Cooperare intre Ministerul Mediului al Republicii Moldova si Agentia Austriaca de Dezvoltare se realizeaza in baza Acordului intre Guvernul Republicii Austria si Guvernul Republicii Moldova cu privire la Cooperare si Dezvoltare, semnat in 2008, la Viena, iar obiectivele de activitati sunt axate pe reducerea saraciei, asigurarea pacii si a securitatii umane si protectia mediului inconjurator.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente