Oradenii pot scapa de obiectele de care nu mai au nevoie – A inceput campania de curatenie

Oradenii pot scapa de obiectele de care nu mai au nevoie - A inceput campania de curatenie
Oradenii pot scapa de obiectele de care nu mai au nevoie – A inceput campania de curatenie

Ieri s-a dat startul campaniei de curatenie in municipiul Oradea. Lucrarile de salubrizare au debutat in zona de sud a orasului, unde cetatenii pot sa-si depoziteze deseurile in cele 30 de containere amplasate special de RER Ecologic Service pana in data de 4 aprilie. In Zona de nord a Oradiei, campania de curatenie se va desfasura in perioada 6 – 24 aprilie.

Campania de curatenie derulata de municipalitate a debutat ieri in zona de sud a orasului, care a fost impartita in trei sectoare. Astfel, sectorul 1 este in perimetrul delimitat de strazile: Primariei, Independentei, Centrul Civic, Piata Cetatii, Gh. Costaforu, 22 Decembrie, Ronald Regan, Ceyrat, Universitatii, Ogorului, Calea Aradului, Decebal, Principatele Unite, sectorul 2 in perimetrul delimitat de strazile: Decebal, Splaiul Crisanei/O. Densusianu, Calea Sintandrei, Calea Aradului, iar sectorul 3 in perimetrul delimitat de strazile: Cartierul Tineretului, Clujului, Dragos Voda, M. Averescu, Centrul Civic, Costaforu, Parc 22 Decembrie, R. Regan, T. Sandor, Cartierul Grigorescu, Ogorului. Cetatenii din sectorul 1 au la dispozitie aceasta saptamana pentru a se debarasa de obiectele de uz casnic si gospodaresc de care nu mai au nevoie, putandu-le depozita in cele 30 de containere puse la dispozitie de operatorul local de salubritate. In perioada 23- 28 martie, containerele vor fi mutate in sectorul 2, urmand ca, in sectorul 3, sa ajunga in perioada 30 martie – 4 aprilie.

Municipalitatea oradeana reaminteste faptul ca asociatiile de proprietari au obligatia sa intretina spatiile verzi, gazonul si plantele florale din perimetrul imobilelor in care locuiesc. De asemenea, asociatiile de proprietari au obligatia sa asigure curatenia incintelor proprii, precum si a zonelor cuprinse intre imobil si domeniul public pana la limita carosabilului, sa asigure curatenia locurilor de parcare pe care le au in folosinta din domeniul public. Nerespectarea programului de curatenie generala de primavara si depozitarea clandestina a deseurilor in afara datelor planificate pe zone sau in alte locatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.000 lei. In cadrul actiunii, se colecteaza obiecte de uz casnic si gospodaresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, usi, geamuri etc.), precum si deseuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodariilor populatiei si cvartalelor si zonelor de locuit din municipiul Oradea.

“Cetatenii sunt rugati sa depuna deseurile numai in containerele amplasate, respectand perioadele programului de curatenie pentru fiecare zona, in functie de adresa de domiciliu. Este strict interzisa depozitarea deseurilor pe domeniul public langa containere, tarcuri pentru recipienti destinati deseurilor municipale sau alte locatii”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Oradea. In zilele lucratoare din perioada 16 martie – 24 aprilie 2015, operatorul de salubritate SC RER Ecologic Service Oradea SA va transporta deseurile precolectate de catre cetateni in containerele metalice. “In cazul constatarii umplerii unor containere, cetatenii municipiului Oradea sunt rugati sa comunice telefonic la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259.433.195, adresa acestora, in vederea transportarii. Dupa incheierea campaniei de curatenie, este strict interzisa depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public a municipiului Oradea, orice abatere in acest sens se sanctioneaza contraventional”, se mai precizeaza in comunicat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente