Adevarul despre reciclarea sticlei

Adevarul despre reciclarea sticlei

1. Are ciclul cel mai scurt de intoarcere pe rafturile magazinelor, in mai putin de 30 zile.

2. Exista o piata puternica pentru sticla reciclabila, iar cererea nu este inca satisfacuta.

3. O buna parte din sticla pe care o aruncati la gunoi nu este tocmai reciclata. Ce este reciclarea partiala?

Conform celor declarate de O-I Global, principalul fabricant de sticla din America de Nord, prin reciclarea partiala se obtin doar 40% din 4,2 milioane de tone de sticla colectate anual, cu alte cuvinte aproximativ 1,6 milioane de tone.

Sa incepem prin a explica ce se intampla cu toata cantitatea de sticla care nu este reprocesata in containere. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa intelegem conceptul de reciclare partiala.

Reciclarea partiala este procesul prin care materialele sunt reciclate intr-un produs de calitate inferioara. Un exemplu pentru containerele de sticla ar fi fibra de sticla sau utilizarea acesteia ca aditiv sau tigla ceramica. Decizia de reciclare partiala este, de obicei, bazata pe calitatea materialului sau cine decide, de fapt?

„Decizia apartine adeseori MRF-ului (Material Recovery Facility)”, declara Paul Smith, managerul O-I Global. „Utilizarea agregata a sticlei este importanta, dar limitata ca aplicatie. Intotdeauna exista loc de o rata mai buna de reciclare.”

Sursa: www.enn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *