Adio, Formula 1 pe apa la Siutghiol?

Visul autoritatilor locale constantene de a organiza o etapa de Formula 1 pe lacul Siutghiol din Mamaia inca sase ani de acum inainte a fost stins de ministrul Mediului, Attila Korodi. Ministrul a inclus lacul pe lista ariilor protejate „Natura 2000”, printr-o hotarire de guvern. In ariile protejate sint interzise exploatarile de resurse naturale si toate activitatile de constructii si investitii care nu au ca scop protejarea florei si faunei.

Dosarul cu documentarea pentru includerea lacului si a Marii Negre pe lista „Natura 2000” a fost intocmit de Societatea Ornitologica Romana. Consilierii locali au cerut atacarea in instanta a hotaririi ministerului si la Curtea Constitutionala, ba unii chiar au cerut organizarea unui referendum. Pina la urma s-a sunat mobilizarea generala in rindul parlamentarilor constanteni, care urmeaza sa amendeze hotarirea in momentul in care va fi remisa Parlamentului pentru discutii si aprobare.

La sfirsitul lunii august, pe lacul Siutghiol din Mamaia a avut loc prima etapa organizata in Romania a Campionatului Mondial de Formula 1 pe apa.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente