Adio, padure Ciric!

Adio, padure Ciric!

Cei care iubesc padurea Ciric ar trebui s-o viziteze cat mai des in aceasta vara pentru ca nu se stie daca anul viitor vor mai gasi pe acolo prea multi copaci. Deja a inceput taierea arborilor, iar multi dintre ei au ajuns in carute si, nu peste mult timp, vor fi folositi ca lemn de foc.

Inceperea taierilor a fost semnalata chiar ieri de senatorul Dumitru Oprea, un inversunat adversar al proiectului de modernizare a zonei de agrement Ciric, proiect initiat de municipalitate. Din acest motiv, senatorul se intreaba si intreaba autoritatile locale daca „a inceput masacrarea padurii Ciric?”. „De cateva zile, in liniste, a inceput defrisarea printr-o asa-zisa igienizare. Lemnul se ia cu calul si caruta. Sa fie oare o forma prin care, atunci cand va trebui sa inceapa efectiv defrisarea, oficialitatile sa spuna ca nici macar nu era padure acolo?”, spune Oprea.

Intr-un an vor disparea 6 ha de padure

In ceea ce priveste proiectul de modernizare a zonei, acesta se afla inca in faza de debutat. Desi a fost pusa in practica organizarea de santier, abia s-a obtinut acordul ITRSV Suceava pentru taierea copacilor de pe sase hectare. In locul acestora, municipalitatea s-a angajat sa impadureasca o suprafata de 30 de hectare din Aroneanu si „C.A.Rosetti”. In locul padurii de la Ciric se vor amenaja alei, locuri speciale pentru gratare, terenuri de tenis si pentru alte sporturi. Proiectul muncipalitatii este unul de anvergura, in valoare de 46 de milioane de lei. „Prin acest proiect se doreste modernizarea, reabilitarea si reorganizarea zonei de agrement Ciric, astfel incat sa devina o zona atractiva din punct de vedere turistic. Va fi o zona sportiva cu terenuri si activitati diverse. Pe langa lucrarile de infrastructura si de epurare a lacului, sunt vizate amenajarea unor zone pentru paintball sau minigolf si alte activitati pentru petrecerea timpului liber. Printre atractiile cuprinse in zona de agrement se mai numara zonele de joaca pentru copii, zone de escalada, zone catarare copaci, zonele de picnic si terenuri de sport pentru tenis, handbal, baschet sau volei”, se arata in proiectul care trebuie implementat pana pe 31 iulie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *