Adio pungilor din plastic, de la 1 ianuarie!

De la 1 ianuarie 2009, pentru orice punga de plastic se va percepe o taxa de minimum 20 de bani. Asa spera Ministerul Mediului sa scape de acestea.
pungi de plastic
Pungile din plastic vor fi inlocuite cu pungi biodegradabile, pungi din hartie, din material textil refolosibil, polipropilena reciclabila si pungile reutilizabile natural.Aura Stanciu, adjunct marketing hipermarket

In schimbul pungilor de plastic, in supermarketuri cumparatorii vor gasi pungi de hartie sau din material textil biodegradabil. Cand vine vorba sa plateasca, oamenii devin brusc si chibzuiti, dar si ecologisti.

Cativa vad deja partea buna a deciziei ministerului. Cu pungile ecologice pot merge de mai multe ori la cumparaturi, in timp ce pe cele din plastic le risipeau pur si simplu.

Insa in timp ce hipermarketurile au introdus inca din vara acestui an pungile biodegradabile, micile magazine nu stiu inca daca si cand le vor urma exemplul.

In concluzie, pregatiti cate 20 de bani pentru fiecare sacosa pe care o veti cumpara de la casa. Cele ecologice vor fi ori gratuite ori vor costa 2,5 lei.

Sursa: Stirile PRO TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente