Aditivii alimentari ne fac sa mancam mai mult

Un profesor-doctor de la Universitatea din California a publicat o carte in care sustine ca mancatul peste masura este cauzat de o combinatie de grasimi, zaharuri si sare folosita de producatori, care declanseaza „un moment de fericire” in creierul uman, scrie, luni, dailymail.co.uk.lacomie

„Sfarsitul mancatului peste masura: Controlarea apetitului avid american” se numeste cartea semnata de David Kessler, in care sustine ca pana in momentul in care societatea va lua decizii mai intelepte in ceea ce priveste alimentatia, indivizii vor fi condamnati sa continue sa aiba aceleasi obiceiuri nesanatoase.

In bestseller-ul sau, Kessler sustine ca oamenii ar trebui sa transforme modul in care vad mancarea. Traim intr-o lume in care hrana nu este vazuta ca un mijloc de supravietuiere ci devine o obsesie care ii face pe oameni sa manance continuu, este de parere Kessler. Doctorul sustine ca problema mondiala a obezitatii se trage de la faptul ca mancarea a devenit foarte disponibila si este preparata in asa fel incat sa atraga.

Pentru milioane de oameni, mancarea „moderna” este imposibil de refuzat. Kessler mai vorbeste si despre faptul ca oamenii isi doresc sa repete „momentul de fericire” si continua sa manance: „Combinatia perfecta de gusturi atinge un numar mai mare de neuroni, excitandu-i.

Mesajul pe care il receptionam noi in acel moment este sa continuam sa mancam”, a explicat acesta. Medicul a mai declarat ca toti oamenii sunt fericiti atunci cand creierul lor primeste zahar, grasimi sau sare. Cu cat sunt adaugate mai multe astfel de ingrediente intr-un aliment, cu atat creierul nostru isi va dori tot mai mult, tocmai pentru a repeta „momentele de fericire”. Astfel, Kessler explica poftele indivizilor pentru o portie extra de ciocolata sau pentru inca o inghetata, chiar daca tocmai au consumat una.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *