Adolescenti fara adapost creaza “Gradina zgarie-norilor” deasupra New-York-ului

Tinerii care locuiesc la Coverant House din New York, un adapost pentru cei fara camin, cultiva “acoperisuri verzi” pe zgarie-Adolescenti fara adapost norii din imprejurul orasului. Scopul lor este de a crea un oras numit “gradina zgarie-norilor”(skysccraper garden) de-a lungul Manhattan-ului.

Tinerii au terminat recent prima etapa din proiect, in colaborare cu “Seeding the City”( un plan pentru inverzirea oraselor)- plantarea unui acoperis verde la al noualea etaj dintr-o cladire din Manhattan.

Tinerii vor uda, vor mentine si vor avea grija de rasadurile care vor fi plantate pe acoperisuri. Cand vor termina ei vor crea un veritabil oras cu gradini “suspendate”.

Cei de la Coverant House spun ca prin acest proiect, rezidentii – care in mod normal si-ar fi pus toata energia in a-si gasi un loc unde sa doarma sau ce o sa manance- invata ca deciziile personale pe care le faci in fiecare zi pot contribui pozitiv la viitorul climei si la faptul ca o viitoare cariera poate aparea in industrie. A cladi acoperisuri verzi este o munca serioasa cu un serios benefit asupra mediului inconjurator, iar, cu o crestere a pietei de munca verzi, este o sansa buna ca deprinderile invatate prin intermediul acestui proiect sa conduca la oportunitati reale. Este un program inspirator condus de tineri care te inspira.

Sursa: www.treehugger.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente