Campania „Fii mai bun, adopta un catel fara stapan” la Targu-Jiu

0
386
Campania „Fii mai bun, adoptă un căţel fără stăpân” la Targu-Jiu
Campania „Fii mai bun, adopta un catel fara stapan” la Targu-Jiu

Asociatia Pro Animals desfasoara permanent activitati menite sa ii ajute pe cainii fara stapan sa isi gaseasca un camin. O astfel de campanie s-a desfasurat si in aceasta perioada, si se pare oamenii nu au ramas nepasatori. Campania „Fii mai bun, adopta un catel fara stapan” a reusit sa ii sensibilizeze pe gorjeni, care s-a aratat dornici sa ia cu ei acasa mici patrupezi. Presedinta Asociatiei Pro Animals Targu-Jiu a declarat ca astfel de campanii vor continua, pentru ca sute de suflete au nevoie de caldura unei familii.

Cainii fara stapan din cadrul Adapostului din Strada Termocentralei, Zona CET, au parte de o noua sansa de a-si gasi un camin. Zilele trecute, pe strazile municipiului, la initiativa Asociatiei Pro Animals din Targu-Jiu s-a desfasurat campania „Fii mai bun, adopta un catel fara stapan”, o campanie care a reusit sa ii sensibilizeze pe oameni si mai mult multi dintre ai au calcat pragul adapostului, pentru a lua acasa cate un patruped. „Campania s-a desfasurat pe data de 24 august. Este a doua campanie de acest gen din acest an, dar vor mai fi cateva. Scopul este acela de a-i informa pe cetateni despre importanta sterilizarii unui caine, dar si despre importanta adoptiei, aceste doua masuri fiind printre caile de reducere a numarului mare de caini. Cei 20 de voluntari, angrenati in activitate, au impartit pliante trecatorilor. Actiunea a avut impact pozitiv, multi dintre cetateni promitand ca vor vizita adapostul si vor adopta un caine. Multumim voluntarilor pentru sprijin si ii asteptam si la campaniile viitoare Tinerii au fost foarte receptivi si ne bucuram nespus pentru acest lucru. De mentionat este faptul ca in urma campaniei anterioare au fost adoptati 10 caini”, a spus Carmela Serbanoiu, presedintele Asociatiei Pro Animals din Targu-Jiu.

Singurul adapost privat din Targu-Jiu

Asociatia Pro Animals reuseste, pentru prima data in „acest sistem” sa construiasca, din fonduri proprii, un adapost canin, in Targu-Jiu. Desi a fost foarte greu din punct de vedere financiar, s-a reusit acest lucru, iar, dupa cum spune presedintele asociatiei, satisfactia este uriasa. „Am reusit, din bugetul propriu si din sponsorizari sa construim un adapost cu o capacitate de 600 de locuri, in zona CET. Adapostul dispune de spatii de joaca pentru pui, custi mari, aerisite, care respecta limita legala de spatiu, camere pentru recuperare, camere pentru adulti, pentru cainii bolnavi si batrani, cabinet veterinar. Este un adapost care dispune de toate conditiile”, a adaugat Carmela Serbanoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.