Rovana Plumb: ”Constructia microhidrocentralelor din Arges va fi suspendata daca nu intra in legalitate pana pe 16 septembrie”

0
438
Electromagnetica va investi 10 milioane euro în achizi?ionarea de noi microhidrocentrale
Electromagnetica va investi 10 milioane euro în achiziţionarea de noi microhidrocentrale
Rovana Plumb: ”Constructia microhidrocentralelor din Arges va fi suspendata daca nu intra in legalitate pana pe 16 septembrie”

Constructia microhidrocentralelor din judetul Arges va fi suspendata daca nu intra in legalitate pana pe 16 septembrie, a declarat luni ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a vizitat, in judetul Arges, microhidrocentralele de pe raul Capra.

„Din 2011 a existat suspiciunea, atat in Romania, cat si la Bruxelles, ca aceste microhidrocentrale nu se construiesc in deplina respectare a legii. Dupa ce am primit solicitarea de informatii de la Comisia Europeana, am cerut mai multe controale pe teren. In urma acestor controale au fost dispuse masuri care, daca nu vor fi luate pana la data de 16 septembrie, conform legii, va fi suspendata activitatea pentru 6 luni”, a aratat ministrul Rovana Plumb, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor, remis, luni, Agerpres.

Aceasta a precizat ca este necesara refacerea studiului de impact asupra mediului iar la revizuirea avizului de mediu trebuie tinut cont de toate modificarile care au intervenit in legislatia comunitara in ultimii ani. De asemenea, potrivit sursei citate, un cuvant important trebuie sa il aiba custodele ariei protejate in cadrul careia se afla aceste investitii.

„Sunt necesare proceduri clare care sa stea la baza realizarii studiilor de impact asupra mediului pentru constructia de microhidrocentrale astfel incat natura, care este principala noastra grija, sa nu sufere, sa putem avea si energie regenerabila si sa nu mai avem solicitari de informatii de la Comisia Europeana, pentru ca niste actori politici din fosta guvernare nu si-au facut treaba”, a mai spus ministrul Mediului.

Rovana Plumb a anuntat ca va invita Coalitia pentru Mediu la sedinta Comisiei de Analiza Tehnica in care se va decide modalitatea de solutionare a problemelor legate de microhidrocentrale.

Ministrul Mediului si Padurilor a vizitat, luni, microhidrocentralele de pe raul Capra pentru a evalua situatia acestor constructii, ca urmare a scrisorii Comisiei Europene pe acest subiect. La discutiile pe tema microhidrocentralor de pe raul Capra au fost prezenti si reprezentanti ai Coalitiei pentru Mediu.

Un numar de 30 de reprezentanti ai Asociatiei Salvati Dunarea si Delta si ai asociatiilor de pescari au protestat, luni, in apropierea raului Capra din Muntii Fagaras, fata de inceperea lucrarilor de constructii de microhidrocentrale in zona, in lipsa avizelor de mediu necesare, a declarat, luni, directorul executiv al ASDD, Dan Barbulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.