AFA Cluj doreste sa refaca Gradina Botanica ca obiectiv turistic de marca al Clujului!

0
482
AFA Cluj doreste sa refaca Gradina Botanica ca obiectiv turistic de marca al Clujului!
AFA Cluj doreste sa refaca Gradina Botanica ca obiectiv turistic de marca al Clujului!

Asociatia Femeilor de Afaceri din Cluj (AFA Cluj) a hotarat sa „adopte” Gradina Botanica si a oferit sprijin Universitatii „Babes-Bolyai” (UBB) pentru refacerea acestui obiectiv turistic important al orasului.
Acest nou proiect demarat recent este inca o dovada ca femeilor de afaceri din Cluj le pasa de comunitate, de valorile si frumusetile acesteia.
In acest spirit, AFA Cluj si-a propus urmatoarele obiective:
– reconstructia Gradinii Japoneze
refacerea semnalisticii din incinta Gradinii
infiintarea unui punct de relaxare destinat nevazatorilor, care va include si placute de identificare a plantelor scrise in alfabet Braille
– restaurarea si repunerea in valoare a vechilor statui existente in Gradina Botanica
Un prim pas il constituie lansarea unui concurs de fotografie, care va avea drept tema Gradina Botanica si care se va adresa publicului larg, indiferent de varsta..
De asemenea, in data de 16 iunie va avea loc un eveniment in cadrul caruia vor fi premiati castigatorii concursului de fotografie si se va lansa „Fondul Verde” AFA Cluj, dedicat sustinerii actiunilor ecologice la nivel local. In acest fond vor intra donatii, sume obtinute din vanzari de plante sau din licitatii de plante rare. Banii astfel stransi vor fi folositi, intr-o prima etapa, pentru reconstructia Gradinii Japoneze.

„Intentia noastra declarata nu este doar sa ajutam, prin diferite proiecte, la cresterea numarului de vizitatori ai Gradinii Botanice, ci si sa implementam un program de voluntariat, conceput ca o oportunitate pentru comunitate de a constientiza importanta conservarii si protejarii unui mediu al biodiversitatii. Dorim sa readucem Gradina Botanica in atentia clujenilor ca un obiectiv turistic valoros, pe care sa-l protejam si cu care sa ne mandrim”, a declarat Mihaela Rus, presedinta AFA Cluj.

Despre AFA Cluj
Asociatia Femeilor de Afaceri Cluj a fost infiintata in 2004 si numara in prezent 69 de membri. Organizatia intreprinde numeroase activitati in folosul comunitatii, ultima dintre acestea fiind donarea catre Spitalul de Primire Urgente a Spitalului de Copii din Cluj a unor echipamente medicale in valoare de jumatate de miliard de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.