Agent Green a ecologizat lumina din Ministerul Culturii

La mijlocul lunii mai, Agent Green a lansat oficial campania “Green my light” in cadrul programului “Eu pot salva planeta”. Prima actiune a campaniei a constat in inlocuirea tuturor becurilor incandescente din Ministerul Culturii cu becuri eficiente energetic si in instalarea coltului verde pentru reciclarea surselor de lumina uzate.

In urma acestei actiuni Ministerul Culturii va putea face economii de 17754 RON anual si isi va putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu 24320 kg, adica tot atata cat ar polua un autoturism care ar parcurge 162133 km.

Suntem impresionati ca ecologistii au ales ministerul nostru pentru a incepe campania de ecologizare a luminii. Credem ca salvarea climei prin trecerea la becuri economice poate si trebuie sa devina o cultura in toate ministerele. Sa folosesti un bec economic si sa il reciclezi pe cel vechi sunt gesturi simple care fac bine facturii la energie si mediului“, a spus Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

Becurile economice si tuburile fluorescente, ca orice deseu electric si electronic, nu trebuie aruncate la gunoi, ci reciclate. Reciclarea se face conform cu Directiva Europeana 2002/96/CE si cu Hotararea de Guvern 448/2005.

Odata cu adoptarea Regulamentului CE 244/2009 al Comisiei Europene pentru implementarea Directivei 2005/32/CE a Parlamentului European si a Consiliului toate sursele incandescente mai puternice de 80 W vor fi interzise de la 1 ianuarie 2009, iar cele mai puternice de 65 W incepand cu 1 septembrie 2010.

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,165FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente