Agentia de Mediu Vaslui, executata silit pentru un proiect cu finantare europeana

  0
  546
  Bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru 2015 a trecut de votul comisiilor de buget-finanțe
  Bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru 2015 a trecut de votul comisiilor de buget-finanțe
  Agentia de Mediu Vaslui, executata silit pentru un proiect cu finantare europeana

  Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui, institutie a carui director a fost arestat pentru fapte de coruptie, este executata silit de Administratia Finantelor Publice pentru aproape 300.000 de lei, reprezentand finantarea europeana a unui proiect care nu a fost implementat in conditii legale.

  Administratia Finantelor Publice (AFP) Vaslui a blocat conturile Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui in vederea recuperarii sumei de 298.267 lei, bani proveniti de la Uniunea Europeana si cheltuiti pentru implementarea unui proiect transfrontalier privind protectia calitatii aerului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Executarea silita a Agentiei de Mediu Vaslui se face in baza unui proces-verbal transmis catre AFP Vaslui de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in care se arata ca au fost constatate o serie de nereguli in implementarea proiectului respectiv.

  „Acest proces-verbal este cu titlu executoriu si, in consecinta, am procedat la blocarea conturilor celor de la APM in vederea recuperarii sumelor provenite de la Uniunea Europeana. Pana acum, am recuperat doar 12.000 de lei, descoperiti intr-un cont bancar, in conditiile in care in contul lor din Trezorerie nu se poate umbla pe motiv ca nu au buget de venituri si cheltuieli”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul AFP Vaslui, Ion Paval.

  Suma ce trebuie recuperata de AFP Vaslui reprezinta partea de cofinantare a UE dintr-un proiect transfrontalier cu Republica Moldova, in valoare de 72.370 de euro, de implementare a unui sistem de monitorizare a calitatii aerului in judetul Vaslui.

  In nota explicativa depusa la MRDT, cei de la APM Vaslui sustin ca proiectul nu a putut fi finalizat in termenul legal prevazut in proiect din cauza Ministerului Mediului, care, in anul 2009, nu a venit cu partea lui de cofinantare la datele stabilite in contract.

  Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui, Remus Mitrea, a fost arestat preventiv, in noaptea de 11 spre 12 noiembrie, de Tribunalul Iasi, pentru luare si dare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, fiind acuzat ca pretindea bani de la firme care doreau sa obtina aviz de mediu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.