Agricultura ecologica: Speram sa ii ajungem din urma pe nemti si pe austrieci

Agricultur? ecologic?: 6 - 7 mil. euro pentru 15.000 de fermieri
Agricultura ecologica: Speram sa ii ajungem din urma pe nemti si pe austrieci
Agricultura ecologica: Speram sa ii ajungem din urma pe nemti si pe austrieci

Eurodeputata PSD, Daciana Sarbu, membra a Comisiei pentru Agricultura din Parlamentul European, a declarat in deschiderea conferintei regionale „PNDR 2020 – Satul romanesc are viitor” ca tara anului de la Biofach 2013 – Romania, a „starnit invidii” printre participantii la eveniment.

Daciana Sarbu noteaza ca aceasta situatie este normala pe o piata concurentiala in care „doar unii” performeaza. Daciana Sarbu mai subliniaza ca spera ca tara noastra sa ajunga din urma state precum Germania sau Austria.

„Anul trecut, Romania a fost tara anului la targul international de la Nurenberg, targul bio, si ne-am bucurat de un mare succes acolo, pentru ca ne-am prezentat la un nivel la care multi nu se asteptau. Am trezit intr-adevar si invidii, pentru ca este o piata pana la urma, concurenta, si in acest domeniu doar unii performau. Acum, sigur ca le stam putin in spate nemtilor si austriecilor si sper eu sa ii ajungem la un moment dat, desi ei fac agricultura ecologica de 20 de ani. Ceea ce am facut noi in acesti doi ani, a fost un salt spectaculos si ma bucur pentru asta”, a punctat eurodeputata, citata de Recolta.eu.
Cultivarea arbustilor fructiferi

Mai mult, eurodeputata PSD a notat ca si-a concentrat atentia pe cateva obiective ca membra in Comisia de Agricultura, cu accent pe capitolul fermelor Bio. „Cred ca pentru Romania este o sansa care trebuie exploatata. Este o nisa care, sigur, poate sa ofere Romaniei o sansa, mai ales catre export si ca imagine. Putem sa fim o tara bio si sa folosim acest brand pana la urma, ca poate sa fie un brand, mai ales ca nu toate tarile se bucura de avantajul de a nu fi exploatat industrial atat de mult terenurile si de a avea pastrate locuri in care agricultura traditionala si produsele traditionale sa fie asa cum au fost dintotdeauna.”

De asemenea, eurodeputata PSD a punctat faptul ca noua PAC pune accent si pe micii fermieri si pe tinerii fermieri. La acest capitol este nevoie de eforturi cel putin la fel de puternice ca pana in prezent si ca acestor categorii li se vor adresa forme de sprijin consistent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *