AIE: Emisiile de dioxid de carbon au atins cel mai inalt nivel inregistrat vreodata

0
389
Acţiune de informare şi implicare a publicului cu privire la proiectul de termocentrală pe cărbune planificat în Zona Liberă Galaţi
AIE: Emisiile de dioxid de carbon au atins cel mai inalt nivel inregistrat vreodata

Emisiile de dioxid de carbon (CO2) au ajuns la un cel mai mare nivel cunoscut vreodata, sporind temerile ca temperatura la nivel global ar putea creste cu mai mult de doua grade Celsius, prag considerat „periculos”, conform estimarilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIE), citate luni de publicatia The Guardian.

Estimarile nepublicate ale AIE au aratat ca revenirea la crestere economica la nivel mondial in 2010 a coincis cu o crestere de 1,6 gigatone de emisii de CO2, cel mai inalt nivel inregistrat vreodata, potrivit cotidianului.

„Aceasta este cea mai proasta veste in ceea ce priveste problema CO2”, a declarat economistul-sef al AIE, Fatih Birol.

„A devenit o provocare extrem de dificiala sa impiedicam o crestere a temperaturii globale cu mai putin de doua grade”, a adaugat el.

„Perspectivele sunt sumbre. Asta arata cifrele”, a explicat oficialul.

Oamenii de stiinta estimeaza ca o crestere a temperaturii globale cu mai mult de doua grade Celsius duce la „schimbari climatice periculoase”.

AIE a avertizat ca nivelul anual de emisii de CO2 nu ar trebui sa depaseasca 32 gigatone in 2020. Potrivit ultimelor estimari, aceste emisii au atins 30,6 gigatone in 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.