Al Gore, castigator al Premiului Nobel pentru Pace 2007, publicat in Romania de editura RAO

Editura RAO este bucuroasa sa anunte ca autorul sau, Al Gore, fost vicepresedinte al Statelor Unite, este castigatorul Premiului Nobel pentru Pace 2007, impartind premiul cu the U.N.”s Intergovernmental Panel on Climate Change (Comisia Interguvernamentala a ONU privind schimbarea climei).

Al Gore militeaza intens, in ultimii ani, pentru a atrage atentia asupra incalzirii globale. Inca din 1992, Al Gore publica “Earth in the Balance”, continuand cu “An Inconvenient Truth” publicat de Rodale in Statele Unite in 2006 si in romana in septembrie 2007. Cartea “Un adevar incomod” descrie pericolul planetar reprezenatat de incalzirea globala si posibilele masuri care pot si trebuie sa fie luate, si este sursa documentarului premiat cu Oscar in 2007.

De ce a scris Al Gore o carte despre incalzirea globala? Raspunsul lui Gore este transant: “Cartile au puterea de a schimba discursurile publice mai mult decat orice alta forma de media”.

Editura RAO va publica in 2008 continuarea cartii “Un adevar incomod” – “The Path to Survival”, dar si titlul politic “The Assault on Reason”.

Gore numeste aceasta “criza a fi cea mai mare provocare cu care ne confruntam, dar si momentul de a ne mobiliza pentru a salva mediul in care traim”. Pentru Gore, acest premiu este “o sansa de a schimba constinta globala privind criza mediului. Este o criza la nivel planetar si trebuie sa raspundem repede”. Doriti sa cunoasteti cum? Cititi cartea “Un adevar incomod”!

Florentina Teodorescu

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente