Al Gore, discurs la conferinta de la Bali

0
296

La doar cateva zile de la discursul de acceptare a Premiului Nobel pentru Pace pe 2007, Al Gore a sustinut inca un discurs fulminant.

De data aceasta, fostul vicepresedinte american s-a adresat participantilor la summit-ul ONU privind incalzirea globala, care are loc in insula indoneziana Bali.

Al Gore a sustinut in alocutiunea sa ca aduce cu sine mesajul a sute de mii de pamanteni, care au semnat pe pagina de web a fostului vicepresedinte american o petitie care cere o viziune globala, unitara si responsabila in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si protectia mediului. Numai in aceasta saptamana petitia lui Al Gore a fost semnata de 173.963 de oameni. Planul pe care il presupune petitia lui Al Gore ar trebui sa fie implementat inainte de anul 2010. Actiunile din ultimele luni s-au concretizat in mai multi „pasi pozitivi” facuti de guverne ale statelor importante ale lumii pentru a contracara efectele schimbarilor climatice. „In urma cu mai putin de zece zile, la data de 3 decembrie, noul prim-ministru al Australiei, Kevin Rudd, a anuntat actiuni concrete. Prima actiune: ratificarea Protocolului de la Kyoto de catre Australia. Este o demonstratie clara a intentiilor pe care le are Australia de acum inainte”, a spus Al Gore. Fostul vicepresedinte american a atacat actuala administratie americana, acuzand pozitia pe care delegatia americana a avut-o pana acum la Bali. Impotriva intelegerilor la care toate natiunile lumii au ajuns pana acum la Bali, guvernul american ramane ferm pe pozitii si refuza orice reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. „Aceasta este ultima sansa pentru ca lumea intreaga sa vada ca Americii ii pasa de incalzirea globala si refuzurile de a negocia ale administratiei de la Washington s-au incheiat”, a spus Al Gore.

LA FEL SI JOHN KERRY. Discursul lui Al Gore urmeaza unui alt speech virulent la adresa lui George W. Bush. In urma cu doua zile, fostul contracandidat alt lui Bush la alegerile din 2004, John Kerry, participant si el la summit-ul de la Bali, s-a aratat revoltat de pozitia administratiei americane in chestiunea schimbarilor climatice.

DEMONSTRATIE
„In urma cu mai putin de zece zile, la data de 3 decembrie, noul prim-ministru al Australiei, Kevin Rudd, a anuntat actiuni concrete. Prima actiune: ratificarea Protocolului de la Kyoto de catre Australia. E o demonstratie clara a intentiilor pe care le are Australia ”
Al Gore
fost vicepresedinte american, laureat al Premiului Nobel

Sursa: Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.