Al Gore il acuza pe Barack Obama ca a facut prea putin in lupta impotriva schimbarilor climatice

Al Gore il acuza pe Barack Obama ca a facut prea putin in lupta impotriva schimbarilor climatice

Fostul vicepresedinte american Al Gore il acuza pe Barack Obama ca a facut prea putin in lupta impotriva incalzirii climatice de la inceputul mandatului sau, in ianuarie 2009, si ca nu a reusit sa “expuna americanilor amploarea crizei” cu care se confrunta mediul inconjurator, relateaza AFP.

Intr-un editorial publicat in revista Rolling Stone, Al Gore, care a primit premiul Nobel pentru Pace in 2007, recunoaste ca actualul presedinte se confrunta cu mari provocari, dar critica multinationalele, presa si Congresul SUA pentru inertia de care dau dovada in fata acestui subiect.

Sigur, admite Al Gore, administratia Obama a reusit sa faca SUA sa avanseze “usor”, dar Barack Obama “nu a reusit sa se serveasca pana in prezent de prestigiul functiei prezidentiale pentru a cere sa se ia masuri indraznete de lupta impotriva schimbarilor climatice”.

“Presedintele Obama nu a expus niciodata americanilor amploarea crizei climatice”, sustine Al Gore.

“Statele Unite sunt singura tara care poate mobiliza un efort mondial pentru prezervarea viitorului nostru. Si presedintele este singura persoana care poate mobiliza Statele Unite”, scrie fostul vicepresedinte.

Gore a criticat “climato-scepticii” si pe cei care cer dovezi legate de schimbarile climatice, notand ca din ultimele 13 ani, noua au facut parte dintre cei mai caldurosi inregistrati vreodata.

De la incendiile care ravasesc Texasul, la inundatiile din Pakistan si trecand prin topirea calotei glaciare, “nu rareori jurnalele televizate par o plimbare prin Apocalipsa”, spune vicepresedintele lui Bill Clinton.

“Dar, in ciuda tututor acestora, media nu explica absolut deloc cum aceste evenimente sunt legate de criza climatica, sau indeparteaza aceasta legatura deoarece o considera prea controversata”, a mai spus Al Gore.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente