BERD si IFC dau 115 milioane de euro pentru doua parcuri eoliene

BERD si IFC dau 115 milioane de euro pentru doua parcuri eoliene

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC, divizie a Bancii Mondiale, vor imprumuta 114,8 milioane de euro companiei Cernavoda Power, controlata de compania portugheza EDP Re­nováveis, pentru dezvoltarea a doua parcuri eoliene in Ro­mania.

BERD si IFC imprumuta fiecare cate 57,4 milioane de euro companiei Cernavoda Power, pentru a cofinanta constructia si operarea parcurilor eoliene Cer­na­voda I si II, cu o capacitate totala de 138 MW, potrivit unui co­mu­nicat al BERD.

Cele doua institutii financiare vor asigura cate 42,2 milioane de euro din fonduri proprii si vor sindicaliza fiecare cate 15,2 milioane de euro catre un grup de banci co­mer­ciale.

Aceasta este prima investitie si finantare de proiect a BERD si IFC in sectorul energiei rege­ne­rabile din Romania, se arata in comunicat.

“Sustinerea proiec­telor de energie rege­nera­bila este una dintre prioritatile BERD. Parcul eolian de la Cer­navoda va creste consi­de­rabil capacitatea Romaniei de generare de energie eoliana, ajutand la atingerea cotelor de energie regenerabila stabilite la nivelul Uniunii Europene”, a spus directorul BERD pentru energie Nandita Parshad.

Proiectul Cernavoda Power va reprezenta unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Romania. Cernavoda I, cu o capacitate de 69 MW, este deja functional, iar Cernavoda II, cu o capacitate similara, urmeaza sa fie dat in folosinta.

EDP Renováveis are activitati in sase state europene, respectiv Romania, Portugalia, Spania, Franta, Belgia si Polonia, in SUA si Brazilia.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente