Al Gore vorbeste despre clima reluand sloganul lui Obama, “Yes, we can!”

Fostul vicepresedinte american Al Gore a declarat vineri ca se poate ajunge la un acord mondial asupra climei la Copenhaga intr-un an, reluand sloganul de campanie al lui Barack Obama, “Yes, we can!”.
al gore
“Yes, we can!”, a exclamat laureatul premiului Nobel pentru pace pe 2007 in fata miilor de delegati stransi in sala de conferinte, cu ocazia reuniunii ONU pe tema schimbarii climatice.

“Chiar daca progresele par a fi dureros de lente, cred ca motivele pentru a spera si a fi optimisti sunt mai importante decat motivele ce ne fac sa ne indoim si ne descurajeaza”, a spus Gore. Fostul vicepresedinte nu a facut niciun comentariu cu privire la acordul obtinut de Bruxelles pe planul european privitor la clima, anuntat la cateva minute de la inceperea discursului sau.

Noua tari din Europa de Est erau vazute, in stadiul final al negocierilor, ca principalele elemente de blocare a pachetului de masuri pe tema luptei impotriva incalzirii climatice.

Planul repartizeaza intre tarile membre si detaliaza pentru fiecare sector economic eforturile necesare pentru a reduce, in ansamblu, emisiile de dioxid de carbon ale Uniunii cu 20% fata de 2020.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente