Mai multi copaci din livada Institutului Pomicol Baneasa au disparut peste noapte

Nu s-a intamplat undeva in creierul muntilor, ci la marginea Bucurestiului. Peste 500 de meri din livada Institutului de Cercetare Pomicola Baneasa au fost taiati ilegal.
Institutului Pomicol Baneasa
Livada Institutului Pomicol Baneasa este pamantul statului. Acesta a fost dat in concesiune si apoi vandut de mai multe ori. Datorita valorii sale foarte mari, a incercat sa fie obtinut prin orice metode, chiar prin defrisarea acestor pomi.

“Toate actiunile de distrugere a plantatiilor de la Baneasa s-au produs noaptea prin efractie. Acest teren este intr-adevar foarte valoros pentru constructii imobiliare si atunci folosesc orice cale”, a spus directorul Institutului Pomicol Baneasa, Adela Barbulescu.

Nu este prima defrisare de acest fel. Doar anul acesta au fost pusi la pamant 2.000 de copaci. Scenariul este acelasi: braconierii lucreaza cu drujbele, la adapostul intunericului, iar paznicii spun de fiecare data ca n-au auzit nimic. Politia a facut de fiecare data anchete, asa cum s-a intamplat si dupa evenimentul de joi noapte, dar n-a descoperit nici un vinovat.

Bataia pe terenul statiunii Baneasa dureaza de cativa ani, cand mai multe persoane au revendicat o parte din aceasta suprafata. Terenul este domeniu public, administrat de Agentia Domeniilor Statului.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente