Albinele sunt in pericol, seceta din acest an a diminuat simtitor si cantitatile de miere

0
480
CE adopt? decizia privind restric?ionarea, de la 1 decembrie, a utiliz?rii unui num?r de 3 pesticide nocive pentru albine
CE adoptă decizia privind restricţionarea, de la 1 decembrie, a utilizării unui număr de 3 pesticide nocive pentru albine
Protejarea albinelor

Mai putina miere Albinele sunt in pericol, deoarece seceta din acest an a diminuat simtitor si cantitatile de miere. Apicultorii din Republica Moldova intentioneaza sa solicite Ministerului Agriculturii si Guvernului sprijin pentru completarea rezervelor de hrana pentru iernatul familiilor de albine. O familie de albine are nevoie de aproximativ 8 kg de miere pentru a ierna.

“La ora actuala, apicultorii nu se gandesc cum sa castige mai mult din vanzarea mierii, dar isi fac griji cu ce isi vor hrani albinele pe timp de iarna”, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Apicultorilor, Stefan Condratiuc, citat de Info-Prim Neo.

In acest an, mierea de salcam si cea de tei a fost produsa in cantitati infime. Albinele nu au avut o perioada buna pentru culesul nectarului nici din floarea soarelui, nici de pe plantatiile de salvie si levantica.

In plus, si mierea produsa din nectarul florilor de camp este mai putina, in situatia in care seceta a afectat toata vegetatia.„ Inca nu cunoastem volumul mierii colectate.

In cateva locuri, unde a plouat un pic mai mult, s-a adunat ceva miere de la floarea soarelui – la nord un pic – , dar sudul este compromis in totalitate”, a declarat Stefan Condratiuc. Pretul mierii a crescut in ultima perioada. Un kg de miere se vinde la producator cu 50-80 de lei, comunica Agentia de presa Elldor.Info.

Delia MORARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.