Atelier: Sa construim ecologic invatand de la arhitectura traditionala la Mesendorf, Jud. Brasov – Arhitectura de pamant si acoperisuri vegetale

0
622
Atelierul Internaţional de la Mesendorf
Atelierul International de la Mesendorf

Arhitectura de pamant si acoperisuri vegetale – cea de-a patra editie a atelierului „Sa construim ecologic invatand de la arhitectura traditionala” va avea loc la Mesendorf, Jud. Brasov, in perioada 10 – 15 Septembrie 2012, organizat de catre Asociatia SAT TRANSILVANIA in colaborare cu Ordinul Arhitectilor din Romania si Fundatia Pro Patrimonio.

Indrumatori: Kevin McCabe-specialist in constructii din pamant, Geoffrey Richard Gale- mester pietrar, specialist in mortare de var si Arh. Silvia Demeter-Lowe.

Acest atelier se adreseaza in special studentilor si profesionistilor din domeniul arhitecturii si constructiilor si isi propune sa ofere o oportunitate participantilor de a se implica in actiuni practice, astfel invatand „cu mainile lor” despre beneficiile utilizarii materialelor si tehnicilor traditionale de constructie. De asemenea, locul desfasurarii atelierului -satul Mesendorf- ofera un exemplu de habitat in care mediul construit si cel natural coexista armonios.

Arhitecta Silvia Demeter-Lowe este organizatoarea si initiatoarea atelierului de la Mesendorf. Este absolventa a cursului de masterat al Universitatii Oxford Brookes, bursiera SPAB in 2004 (Society for the Protection of Ancient Buildings, UK) si are o experienta de 10 ani in domeniul conservarii arhitecturale si arhitecturii ecologice in Marea Britanie si Romania.

Atelierul de la Mesendorf a reusit sa ajunga la cea de-a patra editie datorita sprijinului necontenit din partea Domniei Sale, architect Serban Cantacuzino, Presedinte si Fondator al Fundatiei Pro Patrimonio. Anul acesta vor fi acordate doua burse ‘Cantacuzino’. Acestea vor fi obtinute de acei doi participanti ai caror eseuri motivationale vor fi cele mai convingatoare.

Deasemenea, in seara zilei de 14 septembrie va avea loc, ca in fiecare an, la incheierea atelierului, traditionala ‘Petrecere in Ograda’.

Avand in vedere caracterul practic al atelierului, participantii au obligatia de a se prezenta cu echipament de protectie adecvat activitatilor de santier: casca, salopeta, ochelari de protectie, manusi, incaltaminte de lucru.

Va asteptam cu drag la Mesendorf!
Atelierul International de la Mesendorf 10-15 Septembrie 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.