ALGECO – implicat in cel mai mare proiect eolian european situat pe uscat

0
444
ALGECO - implicat în cel mai mare proiect eolian european situat pe uscat
ALGECO - implicat in cel mai mare proiect eolian european situat pe uscat
ALGECO - implicat in cel mai mare proiect eolian european situat pe uscat
ALGECO - implicat in cel mai mare proiect eolian european situat pe uscat

Compania ceha CEZ a initiat marele proiect constand in faptul ca energia eoliana are un mare potential in Romania, fiind favorizata de conditii optime de mediu. Lucrarile la proiectul companiei CEZ au inceput in 2008, moment in care CEZ a preluat de la firma Continental Wind Partners doua proiecte de energie eoliana situate la nord de Constanta, langa localitatile Fantanele si Cogealac, care vor avea o capacitate totala de 600 MW. Aceasta se dovedeste a fi, momentan, cea mai mare investitie straina in Romania.
Aceste proiecte vor forma cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, avand o capacitate aproape dubla fata de cel mai mare proiect eolian existent si aproape tripla fata de cel mai mare parc eolian operational in prezent pe continent.

Proiectul celor de la CEZ reprezinta o investitie de 1,1 miliarde de euro, acestia activand in Romania in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate din 2005, dupa ce au cumparat de la stat firma de distributie si furnizare a energiei „Electrica Oltenia”.

Se lucreaza din greu pe santierul din Dobrogea care se desfasoara pe o suprafata de 600 de hectare, unde au fost construiti 130 de kilometric de drumuri pentru ca activitatea sa se desfasoare in conditii optime.

ALGECO Romania este principalul furnizor de spatiu locativ necesar pentru desfasurarea activitatilor de pe santier, acoperind peste 1500 de metri patrati prin montarea de birouri, sali de conferinta, spatii de cazare, cantine, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte de paza. S-a asigurat absolut orice a fost nevoie pentru ca celor peste120 de muncitori sa li se asigure conditii de munca excelente.

Si alte mari companii din intreaga lume sunt interesate in a dezvolta pe viitor proiecte eoliene in zona Dobrogei, carora Algeco spera sa le ofere solutii inteligente de spatiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.