Cum se schimba sfaturile specialistilor in alimentatie, in urma studiilor
Alimente care te fac mai destept

Exista o serie de alimentepe care daca le mananci iti stimuleaza memoria si ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.

Sfecla

Sfecla este plina de vitamina B, un nutrient esential pentru retinerea si procesarea informatiilor. Sfecla proaspata poate sa fie servita chiar si pe post de antidepresiv. Poti sa sotezi si partile verzi ale legumei, acidul folic protejandu-ti inima. Evita sfecla din conserve, caci cel mai probabil ea contine bisfenol A sau BPA, care iti deregleaza hormonii.

Hamsii

Creierul are nevoie de cat mai multa omega 3, o grasime polinesaturata care il protejeaza de imbatranirea prematura si pierderile de memorie. Hamsiile au de trei ori mai multa omega 3 decat tonul si nici nu contin mercur, precum acesta. In plus, au si calciu si vitamina D.

Ciocolata neagra

Flavonoizii din ciocolata neagra ajuta la imbunatatirea sistemului circulator, astfel incat creierul este mai bine irigat si astfel tu esti mai atent la tot ce este in jurul tau si poti duce sarcinile la capat mai usor. Persoanele care beau cacao des sunt mult mai agile si nu resimt atat de usor oboseala mentala, conform unui studiu din 2009. Inainte de un examen, o ciocolata calda te va ajuta sa socotesti mai usor si sa obosesti mai greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here