Alimentele bio – termen sinonim cu “organic” sau “ecologic” – fac parte din obiceiurile de consum a 66,5% dintre oraseni

Alimentele bio - termen sinonim cu "organic" sau "ecologic" - fac parte din obiceiurile de consum a 66,5% dintre oraseni

Romanii incep sa constientizeze beneficiile hranei sanatoase, aspect reflectat de studiul realizat de MEDNET Marketing Research Center.

Alimentele bio – termen sinonim cu “organic” sau “ecologic” – fac parte din obiceiurile de consum a 66,5% dintre oraseni. Potrivit studiului MEDNET Marketing Research Center, peste trei sferturi dintre acestia isi motiveaza optiunea prin faptul ca “bio” inseamna “mai sanatos”. La distanta mare se claseaza criterii precum “mai gustos” (11,7%), “calitate mai buna” (8,1%) sau “natural” (6,8%).

De altfel, 84,5% dintre persoanele intervievate au afirmat ca prefera un produs sanatos, in detrimentul unuia care este doar gustos (15,5%), indiferent daca este vorba de categoria de alimente bio sau de cea “normala”. Majoritatea celor care sustin acest lucru fac parte din segmenul de varsta 56 – 70 de ani (97,1%), au venituri mai mici de 500 de lei (88,6%) si au fost afectati “in mare masura” si “in foarte mare masura” de criza financiara.

“Respondentii prefera sa aleaga un produs sanatos in locul unuia gustos, insa conceptul de bio/ecologic/organic este inteles diferit de fiecare persoana, multi romani considerand ca au un stil de viata sanatos daca mananca hrana preparata in casa”, precizeaza Lacramioara Laura Voinea, Managing Director, MEDNET Marketing Research Center. “Acest lucru nu este neaparat adevarat, deoarece exista si mancaruri preparate in casa care nu sunt deloc sanatoase. Interesanta este insa deschiderea romanilor fata de conceptul «produs sanatos»”, adauga Lacramioara Laura Voinea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente