Drujbele taie alti copaci din zona Parcului Custozza din Alba Iulia

Drujbele taie alti copaci din zona Parcului Custozza

O noua serie de copaci au fost taiati azi dimineata in zona Parcului Custozza din Alba Iulia. Peste 15 copaci de pe strada Mitropolit Alexandru Sterca Sulutiu au fost doborati de muncitori. Antreprenorul proiectului este Grup Corint SA, iar lucrarile au fost subcontractate societatii Florea Grup SRL.

Aproape toti copacii care strajuiau strada Mitropolit Alexandru Sterca Sulutiu, aflata in imediata vecinatate a parcului, au fost taiati in aceasta dimineata.

Taierea copacilor din Parcul Custozza a inceput in primavara acestui an. Autoritatile locale doresc transformarea acestuia intr-o piateta publica. Din vechiul parc se vor pastra doar cele doua monumente si o parte din copacii batrani de peste 130 de ani.

Potrivit expertizei realizate de angajatii de la Ocolul Silvic un numar de 48 de copaci din totalul de 131 ar trebui taiati pentru ca au putregai interior si exterior.

Pana acum, cateva zeci de copaci, majoritatea seculari, au fost defrisati si de pe strada Mihai Viteazul, aflata in imediata apropiere a Parcului Custozza.

Proiectul de amenajare a centrului istoric al cetatii Alba Carolina are o valoare de peste 76 de milioane de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente