Alimentele dietetice nu sunt recomandate în curele de sl?bire
Comisia Europeana: Doza zilnica admisa de indulcitor artificial aspartam, reevaluata de urgenta
Alimentele dietetice nu sunt recomandate in curele de slabire
Alimentele dietetice nu sunt recomandate in curele de slabire

Publicatia Recolta.eu atrage atentia consumatorilor ca o dieta menita a conduce la eliminarea surplusului de kilograme nu trebuie sa se bazeze pe consumul de alimente dietetice. Adesea, aceste alimente ingerate pot produce surprize.

Nu de putine ori persoane care au crezut in efectele benefice ale produselor dietetice s-au trezit ca au crescut in greutate, ca au probleme cu pancreasul, nu in ultimul rand, pot aparea probleme in ceea ce priveste absorbtia defectuoasa a diverselor vitamine indispensabile organismului in vederea mentinerii unui echilibru energetic. Iata cele prezentate de publicatia mentionata mai sus.

Inscriptiile de pe unele produse considerate dedicate precum: 0% grasimi, 0% zahar, 100% natural, 0% adaos de conservanti, sunt de cele mai multe ori inselatoare. Asta deoarece un aliment fara zaharuri sau grasimi nu e neaparat un aliment sanatos.

Sucurile care poarta inscriptia “zero zahar” contin aspartam, un indulcitor indicat exclusiv persoanelor bolnave de diabet, sau fructoza, zaharul natural al fructelor din care sunt facute aceste sucuri. Medicii recomanda evitarea acestui tip de bauturi intrucat ingrasa si ataca pancreasul.
Dulciurile dietetice nu sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca sau sa-si mentina silueta, deoarece ingrasa. Aceasta categorie de alimente este creata special pentru persoanele bolnave de diabet, al caror organism nu are capacitatea de a metaboliza zaharul.

Daunatoare pentru organism pot fi si iaurturile care au in compozitie fructe sau musli. Acestea pot fi bombe calorice echivalente dulciurilor. De asemenea, lactatele cu zero grasimi nu sunt sanatoase deoarece impiedica absorbtia vitaminelor liposolubile, respectiv A, E, D si K.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here