Alinierea gradinilor zoologice la standarde UE, informatie top-secret la Mediu

Potrivit normelor europene, rolul unei gradini zoologice trebuie sa fie acela de a prezenta animalele salbatice in conditii, pe cat posibil, similare celor din habitatele lor naturale. Din nefericire, evaluarile facute asupra celor 41 de gradini zoologice din Romania arata ca acestea se zbat intre supravietuire si disparitie.

Concluzia specialistilor este ca gradinile zoologice trebuie modernizate si extinse pentru atingerea standardelor necesare autorizarii si pentru mentinerea valorii lor social-educative pentru populatie. In acest context, un comunicat de presa expediat in urma cu putina vreme ne informa ca autoritatile locale ar trebui sa fi depus pana ieri la sediul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, proiecte pentru extinderea si modernizarea gradinilor zoologice din Romania.

Numai ca angajatii Ministerului Mediului nu prea au cunostinta despre acest lucru. Ori, asa ne-a demonstrat la prima vedere consilierul ministrului Attila Korodi, Teodora Olga Belciu. Dupa ce am fost plimbati toata dimineata de oamenii de la biroul de presa care erau stresati ca seful lor avea un briefing la ora 11.30, ne-am conformat cerintelor si am trimis in mai multe randuri o solicitare electronica prin care ceream sa aflam care primari s-au conformat termenului impus de oficialii Ministerului Mediului. Am asteptat rabdatori pana pe la ora 14, cand am revenit telefonic direct la consilierul Belciu.

Aceasta ne-a explicat nonsalant ca din cate stie gradinile zoologice sunt in administrarea autoritatilor locale. Pai, asta stiam si noi. Situatia hilara a continuat cu interventia telefonica a unei domnisoare de la Biroul de Presa, Andreea Epure care ne-a explicat ca doamna Nicoleta care nu este la birou are sub cheie aceasta informatie. Totusi ni s-a sugerat ca daca tinem mortis sa scriem repede aceasta informatie de stricta securitate nationala sa mai trimitem o data solicitarea electronica.

Am repetat operatiunea facand solicitarea si prin fax. Domnisoara de la presa mi-a explicat faptul ca nu este decat un amarat de functionar public ce trebuie sa respecte cele cerute de sefi, in speta Teodora Olga Belciu. Cea din urma a transmis prin intermediul subordonatei ca informatia ceruta de noi nu poate fi data prin telefon, dar faptul ca exista 41 de gradini zoologice, majoritatea in paragina, a putut fi comunicat la telefon.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *