Alro Slatina, premiu pentru programul de eficienta energetica

0
616
Alro Slatina, premiu pentru programul de eficien?? energetic?
Alro Slatina, premiu pentru programul de eficienta energetica
Alro Slatina, premiu pentru programul de eficienta energetica

Producatorul de aluminiu Alro Slatina a fost premiat, in cadrul evenimentului „The Diplomat Bucharest Romanian Energy Awards 2014”, pentru performantele inregistrate in reducerea consumului de energie.

Alro a primit premiul pentru „Programul de eficienta energetica al anului”, oferit de publicatia The Diplomat – Bucharest, sub inaltul patronaj al Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei.

Datorita programului implementat, Alro a reusit sa diminueze consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75%, pentru sectorul de produse procesate, in timp ce consumul de gaz s-a diminuat cu peste 90%. Consumul direct de electricitate pentru intregul proces de productie a aluminiului a fost mai mic cu 10%, in 2012, comparativ cu 2003, iar cel de gaz, cu circa 30% mai redus.

„In ultimii 10 ani, ne-am axat pe cresterea eficientei operatiunilor noastre, precum si pe investitii in echipamente de ultima generatie, care n-au permis sa reducem consumul specific la cel mai scazut nivel posibil in aceasta industrie. Programul de investitii, alaturi de o echipa foarte bine pregatita din cadrul departamentului de Cercetare si Dezvoltare ne-au permis sa obtinem cele mai bune rezultate in ceea ce priveste reducerea consumului de energie. Alro este, acum, la cel mai inalt nivel de eficienta energetica posibil in industria de aluminiu”, a declarant Marian Nastase, Presedintele Consiliului de Administratie al Alro.

Din juriul care a decis acordarea acestui premiu companiei din Slatina s-au aflat, printre altii, Elena Popescu, directorul general al Directiei pentru Energie si Mediu din cadrul Ministerului Energiei, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, Zoltan Nagy-Bege, membru in Consiliul de Administratie al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

Alro, in topul producatorilor de aluminiu cu cel mai redus consum din UE

Alro Slatina a implementat un program de investitii de circa 100 de milioane de dolari, pentru cresterea eficientei operationale, se arata intr-un comunicat postat, luni, pe site-ul oficial al companiei. Investitiile in eficienta energetica plaseaza fabrica slatineana in topul producatorilor de aluminiu cu cel mai redus consum specific din Uniunea Europeana.

Ca urmare a programelor de investitii in eficienta energetica, in ultimii noua ani, Alro a reusit sa diminueze consumul de electricitate pe tona de aluminiu cu peste 75%, pentru produsele procesate, in timp ce consumul de gaz s-a redus cu peste 90% in perioada respectiva. Consumul direct de electricitate pentru intregul proces de productie a aluminiului a fost mai mic cu 10%, in 2012, comparativ cu 2003, iar cel de gaz, cu circa 30% mai redus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.