Alunecari de teren pe noua rampa de gunoi a Clujului

Alunecari de teren pe noua rampa de gunoi a Clujului
Alunecari de teren pe noua rampa de gunoi a Clujului

Costurile pentru constructia centrului de management al deseurilor din Cluj vor creste, dupa ce terenul a luat-o la vale. Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, critica felul in care s-au realizat studiile in zona, insa autoritatile judetene dau asigurari ca rampa va fi data in folosinta in toamna acestui an.
Stadiul proiectului de finantare din fondrui europene Sistemul de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj” a fost verificat de prefectul Vuscan, care a atras atentia ca „din cauza modului superficial in care s-au efectuat studiile de fezabilitate, respectiv studiile geo (5 foraje la aproximativ 30 ha teren), au aparut costuri suplimentare cu lucrari de reconsolidare a versantului, generate de alunecari de teren si de aparitia izvoarelor de suprafata”.

In cadrul vizitei pe care a facut-o pe teren, Prefectul judetului Cluj „a amintit tuturor celor prezenti ca proiectul a iesit de mult din estimarile initiale de finalizare ale unei asemenea investitii, iar problemele ecologice care afecteaza imaginea Clujului nu mai pot continua prin alocari de noi termene de finalizare”.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a recunoscut ca exista probleme cu alunecarile de teren, insa acestea nu vor afecta termenul de finalizare a proiectului.

„A avut loc acolo o alunecare de teren. Din pacate era previzibila, vor urma reparatii. Lucrarile continua, dar trebuie sa finalizam acele probleme cu alunecarea de teren. Sigur o sa creasca pretul lucrarilor, iar licitatia pleaca de la 1,5 milioane de euro”, a declarat Horea Uioreanu.

Valoarea proiectului este de aproximativ 130 de milioane lei, stadiul de executie de aproximativ 70%, iar ca obiective intentionate sunt o celula de depozitare si platforme utilate de procesare a deseurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *