Am transformat oceanul intr-un cos de gunoi

In urma unei analize realizate de Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) s-a constatat ca apele Pamantului contin o cantitate alarmanta de gunoaie.

gunoaie
Raportul realizat cu ocazia primei editii a Zilei Mondiale a Oceanului (8 iunie) a demonstrat efectele negative produse de murdaria marina. Pe langa faptul ca ameninta siguranta si sanatatea oamenilor, gunoiul oceanelor afecteaza natura, poate provoca defectiuni echipamentelor marine si distrugerea zonelor de coasta de pe glob.

Raportul a inventariat 12 regiuni majore ale marilor lumii. Deseurile din ocean pot provoca mari pierderi economice prin barcile distruse, contaminarea facilitatilor din turism si agricultura si, implicit, un pescuit nesigur.

“Gunoiul marin este simptomul unei maladii mult mai mari, in special irosirea si administrarea saraca a resurselor naturale de care dispunem”, a declarat Achim Steiner, director executiv al UNEP.

“Numarul mare de sticle si pungi de plastic, precum si alte gunoaie gasite in mari ar putea fi redus prin programe de reciclare si un management mai bun al resturilor menajere”, a mai adaugat acesta.

Sursa: Ecoseed

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente