Ambasada SUA la Bucuresti, construita din materiale reciclate

0
419

La marginea Capitalei va fi gata in toamna o ambasada ecologica. Statele Unite Ale Americii isi vor construi noul sediu diplomatic din materiale reciclate. Un sistem de senzori ultra performanti ii vor face pe angajatii americani sa consume la serviciu de doua ori mai putina energie electrica si gaze.ambasada SUA

Americanii inalta chiar acum in Bucuresti o cladire a viitorului. Sediul noii ambasade va fi construit din materiale reciclate. Un complex mare cam cat un hipermarket, dar care va consuma energie putin mai mult decat o alimentara de cartier.

„Aceasta este cladirea principala a ambasadei. Vom avea o resedinta a puscasilor marini care vor asigura paza. Vom avea si o zona de recreere, cu piscina”, a declarat Jorge Vazguez, director de proiect Ambasada SUA.

Toata instalatia de iluminat va avea un sistem de senzori care va aprinde becurile doar atunci cand lumina solara devine insuficienta. Se estimeaza ca astfel, consumul de energie electrica se va reduce aproape la jumatate. La fel si cantitatea de apa sau de gaz folosita.

„Estimam ca vom face o reducere cu 40% a energiei si a apei consumate, dupa ce vom implementa caracteristicile unei cladiri verzi”, a adaugat Jorge Vazguez.

Ambasada va fi ridicata la marginea Capitalei, pe un teren de patru hectare si va fi gata in aceasta toamna. Tot atunci va deveni a treia cladire verde din Romania. Specialistii cred ca in urmatoarea perioada, numarul constructiilor ecologice va creste.

„Este de o importanta majora ca, odata cu cresterea preturilor la energie si reducerea resurselor, viitoarele cladiri sa fie construite altfel decat in trecut. E posibil ca unele cladiri verzi sa produca mai multa energie decat consuma”, a afirmat Steven Borncamp, presedinte Consiliu Roman pentru Cladiri Verzi.

Investitorii estimeaza ca economia romanesca va castiga de pe urma constructiei in jur de 70 de milioane de dolari.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.