Amenzi de 21.000 lei pentru proprietarii de paduri care nu au depus declaratii la AFM

0
375
Peste 220 de sancţiuni aplicate pentru protejarea Fondului Forestier
Amenzi de 21.000 lei pentru proprietarii de paduri care nu au depus declaratii la AFM

Comisarii Garzii Nationale de Mediu (GNM) au aplicat amenzi in valoare de 21.000 de lei proprietarilor de paduri care nu au depus declaratiilor specifice la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), se arata intr-un comunicat de presa al GNM, remis Agerpres.

In perioada 17-21 septembrie 2012, reprezentanti ai GNM de la nivelul comisariatelor judetene, alaturi de inspectori din cadrul AFM, au efectuat 108 controale tematice in scopul verificarii depunerii declaratiilor specifice de catre proprietarii de paduri.

Controalele tematice au avut ca scop: verificarea calitatii de platitor a structurii silvice, intocmirea chestionarului privind obligatiile de plata ale structurii silvice si de depunere a declaratiilor AFM, verificarea modului de declarare si plata a contributiilor, identificarea si sanctionarea contribuabililor care declara obligatii de plata la Bugetul Fondului pentru Mediu mai mici decat valoarea facturata si sanctionarea nedepunerii la termen a declaratiilor.

In urma actiunilor de control, au fost aplicate 14 sanctiuni, dintre care patru avertismente si 10 amenzi contraventionale, in valoare de 21.000 lei.

Proprietarii de paduri au obligatia sa depuna declaratii lunare privind obligatiile la Fondul pentru mediu, conform prevederilor OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si completarea si transmiterea la Comisariatele Judetene a Chestionarului privind contribuabilul.

Nedepunerea la termen a acestor declaratii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.