Amenzi pentru deseuri depozitate pe malurile apelor

Amenzi pentru deseuri depozitate pe malurile apelor
Amenzi pentru deseuri depozitate pe malurile apelor

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Neamt atentioneaza populatia sa respecte masurile pentru salubrizarea localitatilor, a cursurilor de apa si a cailor de comunicatie. “Nerespectarea obligatiilor si raspunderilor privind depozitarea deseurilor pe malurile cursurilor de apa, in vederea asigurarii unui climat de ordine si curatenie, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenzi usturatoare”, precizeaza un comunicat de presa al APM Neamt, semnat de directorul executiv al institutiei, Eduard Corduneanu.

APM Neamt informeaza populatia, operatorii economici si autoritatile publice locale asupra indeplinirii obligatiilor ce le revin in conformitate cu Hotararea nr. 3 din 16 februarie 2015 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Neamt, privind aprobarea masurilor pentru salubrizarea cursurilor de apa si pentru realizarea si intretinerea santurilor, in vederea asigurarii scurgerii apelor mari.

Pentru asigurarea unei stari de salubritate corespunzatoare a cursurilor de apa, responsabilitatile cu privire la interzicerea depozitarii materialelor si a deseurilor de orice fel pe malurile cursurilor de apa, precum si sanctiunile ce se aplica in cazul nerespectarii acestor reguli sunt stipulate in urmatoarele acte legislative: OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, cu completarile si modificarile ulterioare, aprobata prin Legea nr. 265/2006; Legea apelor nr. 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare; Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor; OG. nr. 21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, aprobata prin Legea nr. 515/2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *