American, judecat pentru ca traieste cu ursii salbatici

0
512

Un batran care a trait cu ursii din Alaska in ultimii 20 de ani risca sa fie pus sub acuzare, conform noilor reglementari ce interzic hranirea animalelor salbatice.
viata cu ursi
Charlie Vandergraw, de 70 de ani, a devenit atat de familiar cu ursii grizzly ca poate sa ii scarpine pe burta, sa ii mangaie pe cap sau sa le dea biscuiti. Cu toate acestea, el a fost acuzat de 20 de infractiuni pentru hranirea ursilor si risca un an de inchisoare si o amenda de 10.000 de dolari.

Oficialii americani au apreciat ca oricine hraneste ursii isi risca viata si se tem ca indivizi mai putin experimentati ar putea copia comportamentul lui Vandergraw.

De asemenea, doi prieteni ai acestuia au fost puti sub acuzare pentru ca au oferit mancarea.

Vandergraw este fost profesor si antrenor de lupte, care a devenit cunoscut publicului gratie unui documentar filmat anul trecut la cabana sa din Alaska si gratie aparitiei pe Animal Planet TV.

Imaginile il aratau scarpinand un urs negru pe burta, odihnindu-se pe un al doilea, sau amenintand pe altul cu un mic bat in timp ce acesta ataca fioros.

Departamentul pentru Fauna si Pesti din Alaska considera ca ursii de la cabana lui Vandergraw prezinta o amenintare deoarece nu se tem de oameni. Acestia aminteau ca la perchezitia cabanei acestuia de anul trecut, animalele a trebuit sa fie speriate cu petarde.

De asemenea, s-a subliniat ca regizorul Richard Terry a fost lovit, tarat si muscat de picior in timpul filnarilor.

Alaska a fost profund socata in 2003 cand Timothy Treadwell – cunoscut ca Grizzly Man – a fost mancat impreuna cu prietena sa in Katmai de catre animalele pe care le considera prietene.

Vandergraw a declarat ca abordarea sa este diferita, deoarece nu a mers langa ursi, ci i-a lasat pe acestia sa vina la cabana lui.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.