Americanii si italienii fac energie din deseurile noastre

5
792

Doua companii din Italia si din SUA vor construi in Romania o uzina de gazificare a deseurilor. Unitatea, care va fi pusa in functiune peste un an, va produce 20 MW si va procesa 500 de tone de deseuri.

energie din deseuri
Producatorul american de energie din surse alternative Energy Quest a anuntat semnarea unui memorandum de intelegere cu grupul italian COFAMM pentru formarea unei companii mixte care va investi 73 de milioane de euro in constructia uzinei de gazificare din Romania, potrivit Mediafax.

Emisii aproape de zero

„Instalatia este benefica pentru mediu, urmand sa aiba emisii poluante apropiate de zero”, a declarat Wilf Ouellette, presedinte si director general al Energy Quest.

Energy Quest va furniza echipamentul pentru instalatia de gazificare, in timp ce COFAMM va contribui cu instalatii de sortare a deseurilor. Unitatea ar urma sa produca 20 MW din procesarea a 500 de tone de deseuri municipale solide. Totodata, instalatia va recupera pentru reciclare si deseurile din sticla sau metal. Investitorii nu au precizat locatia pentru instalatie, mentionand doar detalii legate de termenul de finalizare.

Astfel, uzina va fi data in folosinta in aproximativ 12 luni, iar veniturile ar urma sa se ridice la 20 de milioane euro (26,6 milioane dolari), cu un profit net de 8,3 milioane euro (11,1 milioane dolari), potrivit estimarilor Energy Quest. COFAMM este o companie italiana care produce echipamente pentru industria reciclarii deseurilor.

Gazificarea este un proces chimic si termic care transforma materiale solide, ca biomasa sau carbunele, intr-un gaz care poate fi folosit drept combustibil.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.