Americanii stiu cum sa se fereasca de cancer

Tot mai putini americani mor de cancer.

Cele mai recente studii arata o scadere semnificativa a ratei motalitatii in randul persoanelor bolnave de cancer. Acest succes se datoreaza, cred specialistii, atat progresului medical, dar si faptului ca tot mai multi oameni se testeaza periodic, ceea ce inseamna descoperirea si tratarea din timp a acestei boli.

Principalele organizatii americane de lupta impotriva cancerului au raportat cea mai mare scadere a riscului mortalitatii in randul bolnavilor.

Principala victorie a fost inregistrata in cazul cancerului la colon. Pe de o parte, datorita noilor tratamente, care au dublat speranta de viata a bolnavilor. La mijlocul anilor ’90, in America era un singur medicament eficient impotriva cancerului la colon. Intre timp, au fost descoperite inca 6. O contributie importanta la scaderea mortalitatii au avut-o si campaniile de informare.

Testarile periodice au ajutat multe persoane cu probleme sa inceapa din timp tratamentul. O scadere a mortalitatii s-a constatat si in cazul altor forme de cancer, cum ar fi cel la plamani, cancerul la san sau prostata.

Aceasta statistica are si unele exceptii, cum ar fi cancerul la ficat, iar principala cauza in acest sens este obezitatea. De asemenea, aceasta tendinta pozitiva risca sa fie de scurta durata. Pe de o parte, dintre cei care ar trebui sa se testeze periodic, adica toate persoanele peste 50 de ani, doar jumatate o fac. Pe de alta parte, reducerea fondurilor destinate cercetarii, care micsoreaza sansele gasirii de noi tratamente.

Sursa: Americanii stiu cum sa se fereasca de cancer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *